Over mijOver mij
Mijn naam is Chantal Nijhof, ik ben grafisch vormgever en webdeveloper van beroep. De combinatie websites ontwerpen en realiseren is echt mijn ding, dat merkte ik al snel. Na de middelbare school ben ik in 2007 informatica gaan studeren aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. In datzelfde jaar ben ik mijn eigen (web)design bureau begonnen: Nijhof Design. Naast het realiseren van websites, lever ik ook drukbestanden en ontwerpen op voor logo’s en huisstijlen en bied ik ondersteuning in het onderhouden en vernieuwen van websites en grafische producten.

Opleiding & Cursussen
Van 2007 tot en met 2011 heb ik een HBO-Informatica opleiding op Windesheim te Zwolle succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik een traject gevolgd voor het behalen van certificaten in mijn vakgebied. Een speciale selectie is destijds op dit traject ingezet en ik heb verschillende certificaten behaald, namelijk: BISL, ASL, ISDDF, PRINCE2, Microsoft ASP.NET Framework, Microsoft .NET Framework en TMap. Ik heb er na mijn studietijd bewust voor gekozen om mijn eigen design bureau voort te zetten en de connecties van mijn bedrijf te laten groeien.
Volg mij op social media:
Winkelmandje
  • Er staan geen producten in je winkelmandje
Naar boven
 

Logo laten ontwerpen? 9 Tips voor een goed logo

Nijhof Design / Nieuws  / Logo laten ontwerpen? 9 Tips voor een goed logo
goed logo-14

Logo laten ontwerpen? 9 Tips voor een goed logo

Wat zorgt ervoor dat een logo een goed logo is? Maak eerst voor jezelf een uitwerking van wat je precies wilt, wat voor doelgroep je hebt, wat je uit wilt stralen. Op basis van een goede uitwerking kun je een logo laten ontwerpen.
Hieronder staan 9 tips waar tijdens en voor het ontwerpen rekening mee moet worden gehouden.

Zou je ook graag plannen voor je logo willen uitwerken? De onderstaande tips heb ik als basis gebruikt en uitgewerkt naar een vragenlijst. Door deze vragenlijst in te vullen krijg je een duidelijker beeld van wat je logo uit moeten stralen, wat de doelgroep is, wat voor eigenschappen een logo moet hebben, en wat voor stijl je logo moet uitstralen.
Wil je deze vragenlijst graag ontvangen? Stuur gerust een mailtje naar info@nijhofdesign.nl .

 

De 9 Tips voor een goed logo:

  1. Creëer een eigen stijl, wees uniek. Zorg ervoor dat je tussen de concurrenten uit blinkt en op valt. Ga niet voor een standaard ontwerp, creëer iets unieks in je logo.
  2. Inventariseer je doelgroep. Bepaal je doelgroep, hiermee bepaal je de richting van de uitstraling, stijl en kleurgebruik van je logo.
  3. Uitstraling van de bedrijfsactiviteiten en / of herkenbaarheid. Via een beeldmerk kan een indruk worden neergezet van een bedrijfsactiviteit.  Maar het kan ook zijn dat je kiest voor herkenbaarheid en dus gaat voor een abstract herkenbaar beeldmerk.
  4. Lettertypes. Laat het bestaan uit maximaal 2 verschillende lettertypes. Laat men lettertypes uit kiezen op basis van je stijl.
  5. Kleurgebruik. Kleurgebruik is zeer bepalend voor de uitstraling.
  6. Stijl. Er zijn zoveel verschillende stijlen voor een logo mogelijk. Door je met de bovenstaande punten bezig te houden, kun je erachter komen welke stijl van toepassing is.
  7. Vectorbased. Een logo moet vectorbased zijn. Vectorbased houd in dat de kwaliteit blijft wanneer je een logo schaalt. Voor drukwerk  toepassingen, zoals een huisstijl, is het met name van belang dat een logo vectorbased is.
  8. Leesbaarheid. Logo moet leesbaar zijn.  Ook als het logo kleiner gemaakt wordt is het van belang dat de bedrijfsnaam leesbaar is.
  9. Zwart Wit. Ga jij je logo gebruiken als negatief op een bepaald drukwerk? Dan moet hiermee rekening gehouden worden tijdens het ontwerpen, niet elk ontwerp kan omgezet worden naar een negatief.

 

Heb je vragen over je eigen logo? Stel ze gerust hieronder. Ik kijk graag met je mee!

Op de hoogte blijven? Je ontvangt het gratis E-Book, met 10 Top Tips voor Webshops, als jij je nu inschrijft.

10 Top Tips voor webshops

Geen reacties

Laat een reactie achter